Anni Kristiina

Home / Anni Kristiina

Anni Kristiina (s. 1990)

Anni Kristiina on Lahdessa syntynyt, Lappeenrannassa asuva kuvataiteilija, joka on valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Pääaine oli taidegrafiikka, erityisesti kivilitografia. Piirtäminen on kuitenkin hänen omasta mielestään hänen vahvin tekniikkansa, ja opinnäytetyön hän teki lyijykynällä piirtämällä kaksi erillistä kuvasarjaa. Kolmen hieman pienemmän teoksen sarjassa hän kuvasi ihmiskehoa. Hän teki myös kaksi suurempaa piirustusta, jotka olivat keskenään kuvapari. Näissä teoksissa hän piirsi erilaista, pääasiassa luontoympäristöä ihmishahmojen ja siluetin muotoon. Kirjallisessa työssä hän tutki suomalaisen luonnon, varsinkin koskemattoman luonnon merkitystä Suomen kuvataiteen kehitykseen. Opiskellessaan Saimaan AMK:ssa hän oli puoli vuotta opiskelijavaihdossa Bratislavassa. Tällä hetkellä Anni Kristiina opiskelee Lappeenrannan LAB-ammattikorkeakoulussa kuvataiteen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja valmistuu syksyllä 2021.

Anni Kristiinalla on ollut useita yksityisnäyttelyitä eri puolella Suomea, ja hän on osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Viimeisin näyttely, jossa hän oli mukana, oli ryhmänäyttely Jaguaari lumessa Imatran taidemuseossa.

Anni Kristiina on aina tehnyt taidetta ja kokenut sen tärkeäksi itseilmaisun keinoksi:”Ehkä taide on keino, jolla kommunikoin maailman kanssa ja tuon omaa sisäistä maailmaani näkyvään muotoon. Vaikka en yrittäisi luoda uraa kuvataitelijana, tekisin silti taidetta vähintään omaksi ilokseni.”

Anni Kristiina työskentelee pääasiassa lyijykynällä piirtämällä. Teokset ovat esitystavaltaan hyvin realistisia, mutta ne eivät yleensä kuvaa todellisuutta. Niissä on usein jotain vinksahtaneita yksityiskohtia tai symbolistisia vivahteita. Hän työskentele tällä hetkellä omakuvien parissa, sillä hän tekee lopputyötä LAB-ammattikorkeakouluun. Teokset ovat suurehkoja lyijykynäpiirustuksia, jotka ovat omakuvia. Kirjallisessa työssä hän pohtii mm. omakuvan määritelmää ja sen merkitystä eri aikoina.

Luonto on aina ollut suurimpia Anni Kristiinan innoituksen lähteitä, sillä oma side luontoon on vahva. Luonnossa liikkuminen on hänen mielestään parasta terapiaa ja laskee stressitasoja. Luonnon kuvaaminen toistuu usein hänen teoksissaan, ja hän onkin kuvannut paljon ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta.