Eetu Kevarinmäki

Home / Eetu Kevarinmäki

Eetu Kevarinmäki (s. 1993)

Eetu Kevarinmäki on syntynyt Seinäjoellä, asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Turun Taideakatemiassa kuvataidetta. Lopputyö oli Vihapuheen estetiikka -näyttely Creat Space -galleriassa vuonna 2017, ja se käsitteli sosiaalisessa mediassa Facebookin avoimissa kommenttikentissä käytävää vihapuhetta niiden tuottajien kautta. Kevarinmäki käsittelee työskentelyssään internetkulttuuria ja on itse osa sitä. Kevarinmäki on Yö ry:n, uuden ajan taideyhteisön jäsen. Hänen teoksiaan on yksityisissä kokoelmissa, ja hänellä on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa.

Kevarinmäki rakastaa ristiriitoja ja siltojen rakentamista kulttuuriyhteyksien välillä, millä ei ole mitään tarkoitusperää. Hän luo omia polkuja ja tekee tahallaan asioita väärin. Hän on erilaisten kulttuurimuotojen suurkuluttaja ja yrittää rakentaa yhteyksiä kaiken välille. Joskus se onnistuu, mutta yleensä se on hänen mielestään vain turhauttavaa. Palkitsevinta on oivalluksen hetki palasten osuessa kohdalleen. Ironia ja huumori ovat läsnä hänen töissään, koska 90-luvulla syntyneenä hän ei omasta mielestään pääse sukupolvimaneereitaan karkuun eikä tiedä haluaisikaan päästä. Ihmisten kanssa työskentely on hänelle tärkeää, sillä yhdessä syntyvät parhaimmat ideat dialogin kautta. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut venäläisestä avantgardesta, puhelimella toimivasta skannerista ja Youtuben kokkailuvideoista.

Nastolaan tulevaan työhönsä “TOP TEN STORMS OF 2020” Kevarinmäki on dokumentoinut kymmenen suurinta hirmumyrskyä käyttämällä Nasan satelliittikameroita. Ilmastonmuutos uhkaa meitä kaikkia, mutta ei meitä kaikkia. Hirmumyrskyt ovat lisääntyneet vuosi vuodelta Atlantin valtamerellä ilmaston lämpenemisen seurauksena. Kevarinmäen töitä voi nähdä kesällä Nastolan lisäksi K. H. Renlundin ITE pilvessä -näyttelyssä Kokkolassa ja keväällä 2023 Galleria Halmetojan yksityisnäyttelyssä.