Iiu Susiraja

Home / Iiu Susiraja

Iiu Susiraja (s. 1975)

Iiu Susiraja on kuvataiteilija, joka esiintyy itse performatiivisissa valokuva- ja videoteoksissaan. Teokset kyseenalaistavat perinteisiä ulkonäkö- ja sukupuoliodotuksia, mutta tekevät sen usein absurdin huumorin keinoin. Susiraja on tällä hetkellä yksi kansainvälisimmistä, suomalaisista kuvataiteilijoista. Suomessa hänen teoksensa muistetaan erityisesti Kiasman isosta yksityisnäyttelystä.

Iiu Susiraja on syntynyt vuonna 1975 ja hän asuu sekä työskentelee Turussa. Hän valmistui taiteen maisteriksi kuvataideakatemiasta vuonna 2018 ja on suorittanut useita eri tutkintoja niin valokuvauksessa kuin taiteen eri aloilta.

Iiu Susirajalla on mittava luettelo niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyistä, viimeisimpinä Ramike Gallerian Dalmatialainen 2020, SKMU Museon ja Kiasman Dry Joy 2019 ja 2020, Kadel Willborn gallerian näyttely 2019 ja Ghebaly Gallerian What am I? 2018.

Hän on saanut William Thuringin pääpalkinnon vuonna 2019.

Iiu Susirajan teoksia on mm. Rubell Family Collection kokoelmissa, Chicagon yliopistossa, Suomen valokuvataiteen museossa, Kiasmassa, Wäinö Aaltosen museossa, Suomen kansallisgalleriassa, Helsingin taidemuseossa, Stavangerin museossa, Göteborgin taidemuseossa jne.

Iiu Susiraja on saanut apurahoja niin työskentelyyn kuin eri projekteihinkin. Hän on jäsenenä Peri ry:ssä ja Taidevalokuvaajien liitossa.