J-P Köykkä

Home / J-P Köykkä

J .P. Köykkä (s. 1987)

J .P. Köykkä on syntynyt Seinäjoella ja asuu nykyään Kyrönlahdella. Hän opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valmistui kuvataiteilijaksi (AMK) vuonna 2015. Sitä ennen hän opiskeli Oriveden opiston kuvataidelinjalla vuosina 2008 – 2009. Hän on Tampereen taiteilijaseuran, Taidemaalariliiton ja Rajataide ry:n jäsen.

Köykkä on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Hänen töitään on Tampereen taidemuseon kokoelmissa, Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa Kansallisgalleriassa, Tampereen ja Seinäjoen kaupunkien kokoelmissa, Pirkkalan kunnan kokoelmissa sekä HUS:n kokoelmissa.

Köykästä tuli omien sanojensa mukaan taiteilija ehkä siksi, ettei hän päässyt ravintolakokkikouluun yläasteen jälkeen huonon keskiarvon takia. Köykkä haluaisi, että hänen teoksensa edustaisivat hänen omaa tyyliään. Hän käyttää teoksissaan akryylivärejä, öljyvärejä, spraymaalia, mustetta, kynäruiskua, bitumia, lyijykynää, liituja, kollaasitekniikkaa ja kaikenlaisia talo- ja tehdasmaaleja.

Köykkä on juuri muuttanut maaseudulle, ja hänen tuleva työhuoneensa sijaitsee kotipihassa luonnon helmassa. Hänestä tuntuu kuin olisi löytänyt uudestaan jotain, mikä on ollut hetken aikaa hukassa: paluun ihmiseksi. Luonnossa hän on liikkunut nuoresta asti etsimässä paikkoja, minne voisi maalata graffiteja, ja se on ollut lähtölaukaus myös taiteelliselle polulle. Lisäksi nämä paikat ovat olleet suuressa osassa siinä, miltä maalaukset ovat näyttäneet. Nyt hän uskoo, että maaseudulla työskentely rikastaa ja monipuolistaa työtä, koska hän saa energiaa ympäröivästä ympäristöstä ja tilaa on enemmän. Nyt kiinnostaa rakentaa kaikkea, kuten kasvihuoneita, ja viljellä sekä rempata taloa. Nämä kaikki ovat loistavaa vastapainoa taiteelliselle työskentelylle. Köykälle taiteen tekeminen on luonnollista elämistä ja olemista sekä asioiden ratkomista.