Jaakko Kahilanniemi

Home / Jaakko Kahilanniemi

Jaakko Kahilaniemi (s. 1989)

Valokuvaaja ja kuvataiteilija Jaakko Kahilaniemi lupaa tuoda Nastolan kesänäyttelyyn 100 hehtaaria ymmärrystä-teoksen ja veistossarjan, jotka tulevat sijoittumaan vanhan kunnantalon toimistotilan yläaulaan. Luontoaihe on teoksessa koskettavasti esillä. -Haluan ravistella ihmisten kulutustottumuksia ja tuoda esille omaani tai muiden hiilijalanjälkeä, sanoo Kahilaniemi.

Jaakko Kahilaniemelle oli lapsesta asti selvää, että hän haluaa tehdä jotain muuta kuin isänsä, joka on metsänhoitaja. Jo lukiossa hän löysi valokuvauksen, opiskeli ensin Turun amk:n taideakatemiassa valokuvausta ja valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2018.

Luontoretki-näyttelyynkin tulevan ”100 Hectares of Understanding”-teoksen valokuvat viittaavat Jaakon perimään sadan hehtaarin metsäpalstaan, jota kohtaan hän on tuntenut etäisyyttä. -Olen etääntynyt aika paljon lapsuuden maisemasta, sanoo Helsingin Herttoniemessä asuva ja työskentelevä Kahilaniemi. -Haluan ravistella ihmisten kulutustottumuksia, herättää ajattelemaan ja tiedostamaan ihmisten vaikutuksen ilmastonmuutokseen ja luontoon, hän sanoo. Lisäksi näyttelytilaan tulee hänen ”Nature Like Capital”-sarjan veistoksia.

Jaakko Kahilaniemi on voittanut teoksillaan lukuisia palkintoja. Hän voitti mm. Amsterdamin ING Unseen Talent Award-kilpailun ja Kiinassa kansainvälisen valokuvakilpailun sekä Majaoja/Backlight`17-pääpalkinnon 2017. Kahilaniemen töitä on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä niin kotimaassa kuin ympäri Eurooppaa.

-Minun näyttelyni tarvitsee happea, joten valitsin yläkerran ison aulan, jossa pystyy liikkumaan. On todella kiinnostavaa, miten tyhjenevä toimistotila otetaan hyötykäyttöön. Tämä on nerokas polku, jossa annetaan tilaa taiteelle. Minulta on tulossa kokonaisinstallaatio, jossa käytetään ääntä, valokuvia ja veistoksia. 100 Hectares of Understanding saa uusi muotoja ja ulottuvuuksia, sanoo Kahilaniemi