Mikko Paakkonen

Home / Mikko Paakkonen

Mikko Paakkonen (s. 1990)

Mikko Paakkonen: Bits, I’m falling apart, 2021

Mikko Paakkonen on Riihimäellä syntynyt, Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut Turun taideakatemiasta vuonna 2019 ja viimeistelee kuvataiteen maisteritutkintoa Taideyliopiston kuvataideakatemiassa Helsingissä. AMK:n lopputyön aihe oli joutomaiden ja kaupunkitilan välinen suhde ja sen vaikutus hänen teoksiinsa. Maisterilopputyön aihe on oma maalaaminen, sen tutkiminen itsessään. Paakkonen on Suomen taidemaalariliiton ja Kuvaston jäsen.

Paakkonen on osallistunut erilaisiin ryhmänäyttelyihin kuten Mäntän kuvataideviikoille (2018), näyttelyyn Äiti kielsi, mut ei me kuunneltu, Kortteli 2, Hämeenlinnassa (2020) ja Tulevaisuus 2020 -näyttelyyn Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella (2020). Nastolan kesänäyttelyn lisäksi tänä kesänä hän on mukana ryhmänäyttelyssä muun muassa K. H. Renlundin museossa Kokkolassa.

Paakkosen maalaukset ovat käsitteellisiä ja nojautuvat vahvasti abstraktin ekspressionismin tyylisuuntaan. Niissä on viitteitä informalismista sekä action paintingistä. Maalaukset ovat liikettä, merkkejä ja aseemista kirjoitusta. Installaatioissa on viitteitä omiin maalauksiin, julkisen tilan ja jättömaiden väliseen jännitteeseen sekä alakulttuureihin kuten graffitiin.

Koska Paakkonen asuu kaupungissa, luonnon merkitys on kasvanut, koska sinne ei pääse tarpeeksi usein. Hän etsii teoksiinsa materiaaleja jättömailta, jolloin hän menee työnsä kanssa lähemmäs luontoa. Hän tutkii ihmisen ja luonnon tekemiä jälkiä, kulumia, kerrostumia ja rapautumista julkisen tilan pinnoissa.