Noora Geagea

Home / Noora Geagea

Noora Geagea (s. 1981)

Noora Geagea on helsinkiläinen kuvataiteilija. Geagea on taiteen maisteri Lontoon LCF, University of the Arts -yliopiston valokuvauslinjalta (2009). Kandidaatin tutkinnon hän on suorittanut valokuvauksesta myös The Nottingham Trent -yliopistossa. Lisäksi hän on opiskellut vuoden elokuvaa Prahassa, Tsekissä, FAMU:ssa, Academy of Performing Arts -nimisessä yliopistossa. Hänen Lontoon maisteriopintojensa lopputyö oli kolmikanavainen videoinstallaatio nimeltään You Match. Installaatiossa yhdistyivät keskenään mm. tanssi, nyrkkeily, värit ja mustavalkoisuus. Mielestään hän on tarinankertoja ja kommunikoi muun maailman kanssa parhaiten kuvien kautta.

Geagea on Valokuvataiteilijaliiton ja Galleria Huudon jäsen. Viimeisin Geagean yksityisnäyttely oli The Platform -galleriassa Helsingissä keväällä 2021. Ryhmänäyttelyyn Forum Box -galleriassa Helsingissä hän osallistui helmikuussa 2020 ja Serlachius-museoiden kokoelmanäyttelyyn 2019 – 2020. Geagean töitä on mm. Serlachius-museoiden ja Aineen taidemuseon kokoelmissa.

Omasta mielestään Geagea edustaa ehkä eniten runollista realismia. Hän tekee videoita, ottaa valokuvia ja toisinaan myös maalaa valokuviensa päälle. Häntä kiinnostavat asenteet, rakenteet ja absurdius. Hän pyrkii luomaan näyttelyistään elokuvallisia kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät niin video, valokuva kuin maalin pintakin. Tällä hetkellä hän työstää projektia, johon liittyvät kunnianhimo, urheilu, merien rannat, aika, paikattomuus ja matkalla olo. Hän palasi Lontoosta takaisin Helsinkiin juuri meren takia. Meren läheisyys määrittää, missä hän asuu. Meri tekee ihmisen nöyräksi.