Piipa Toivonen

Home / Piipa Toivonen

Piipa Toivonen (s. 1974)

Piipa Toivonen on syntynyt Janakkalassa ja asuu nykyään Metsäkylässä. Hän on kuvataiteilija YAMK LAB-ammattikorkeakoulusta (2021). Lopputyön aihe oli arki.

Lisäksi hän on valmistunut medianomiksi, animaationtekijäksi Turun Taideakatemiasta (2001).

Toivonen on osallistunut YAMK/LAB-ammattikorkeakoulun Poikkeuksia oloissa -opinnäytetyönäyttelyyn Kaapelitehtaan Valssaamossa Helsingissä (2021), Myötä – Kouvolan taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttelyyn Poikilossa (2020), Kaakon taiteen ryhmänäyttelyyn Galleria Koriassa Kouvolan asuntomessuilla (2019) ja Pumppaa rautaa! -ryhmänäyttelyyn Galleria Tilassa Helsingissä (2017). Lisäksi hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Kouvolassa, Kuusankoskella, Iitissä, Kotkassa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Pyhtäällä ja Virolahdella. Hän on tehnyt Puutarha-nimisen tilausteoksen Porvoon Taidetehtaalle (2014).

Toivonen palkittiin alkuvuonna 2021 Sarjakuva-Finlandialla Pauli Kallion Ammatti: käsikirjoittaja -työryhmän kanssa. Hän on saanut toisen sijan kymenlaaksolaisuuden olemusta kuvanneessa sarjakuvakilpailussa (2013). Lisäksi hän on työskennellyt animaationtekijänä osana työryhmää useissa kansainvälisiä palkintoja saaneissa animaatioelokuvissa.

Toivonen kokee olevansa kuvataiteilija vapaasta tahdostaan. Hänen teoksensa ovat pehmeitä veistoksia, joissa hän yhdistelee eri käsityötaiteen tekniikoita.

Juuri nyt häntä innostaa tekstiilitaiteen ja elokuvateorian yhdistäminen.

Toivonen asuu maaseudulla luonnon keskellä: luonto virkistää, maadoittaa ja innoittaa.