Soile Jääskeläinen (s. 1967)

Home / Soile Jääskeläinen (s. 1967)

Soile Jääskeläinen

Taiteilija Soile Jääskeläinen kertoo pienestä pitäen olleensa aina kynä kädessä. Piirtäminen ja maalaaminen tulevat äidin suvusta ja kotona ilmapiiri oli sellainen, että taiteilijan ura oli itsestään selvää.

Piirtäminen on edelleen etualalla Soilen tekemisessä. Hän käyttää nestemäisen valuvaa akryyliväriä, josta piirretyt hahmot versoavat.

Soile Jääskeläiselle oli itsestään selvää, että hän elättää itsensä taiteilijana ja opettajana. Pienten mutkien kautta hän hakeutui Kankaanpään taidekouluun, josta valmistui 1992, jatkoi taideopintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa, josta valmistui kuvataiteilijaksi 2000 ja on taiteen maisteri Taideteollisesta korkeakoulusta vuodelta 2008. Hän asuu ja työskentelee yhdessä miehensä Jarmo Kallisen kanssa Tampereella.

Soile Jääskeläinen sanoo kulta-ajakseen aikaa Tampereen Suomen Trikoon tehtaan entisiin tiloihin valmistuneessa työhuoneessa ja taiteilijayhdyskunnassa. Pariskunta siirtyi Suomen Trikoon tiloista Hatanpään pesulaan nousseeseen taideyhteisöön ja sai jonkin aikaa sitten tilat Tampereen ateljeetalosta. -Siirtyminen 130 m2:n työhuoneesta 60 m2:n tilaan ei ole ollut aivan mutkatonta, Soile toteaa.

Soile on koko uransa ajan ollut erittäin tuottelias. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin, ollut mukana mm. kaksi kertaa Mäntän kuvataideviikoilla ja Helsingin nuorten taiteilijoiden näyttelyssä ja hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä vuosittain vuodesta 1994 lähtien. Tähän asti inspiroivin työ lienee Melutaidegalleria, jossa mukana oli kuusi taiteilijaa. Teos oli ulkoteos, joka tehtiin betoniseen meluaitaan.

Soile Jääskeläinen on saanut mm. Alfred Kordelinin puolivuotisen työskentelyapurahan Villa Lanteen Roomaan vuonna 2011 ja lisäksi hän on yhdessä Jarmo Kallisen kanssa työskennellyt mm. Meksikossa ja Ranskassa.

-Nastolan vanha kunnantalo on mainion rouhea ja inspiroiva, sanoo Soile Jääskeläinen. -Ehkä tuon jälleen muotoon leikattuja alumiiniteoksia. Teen guassi- ja sekatekniikalla maalauksia, joiden aiheena on massiivisia puun runkoja, kiviaitaa ja muuta luontoon liittyvää. Tuon teoksia Ajan kerrostumia- sekä Luonnon hidasta aikaa sarjoista. Luvassa on ihan uusia ja myös vanhoja teoksia.

Tulevaisuudesta Soile ei pysty vielä sanomaan mitään varmaa. -Täytyy toivoa, että näyttelyhakemukset menevät läpi! Kokeiluluonteisena on tulossa Nastolan näyttelyn jälkeen näyttely Tukkateekkiin, kampaamon yhteydessä olevaan näyttelytilaan Tampereella.