Suuri ruokakeskustelu 5.8. klo 17

Home / Artikkelit / Suuri ruokakeskustelu 5.8. klo 17

Suuri päijäthämäläinen ruokakeskustelu

Mitä mahdollisuuksia päijäthämäläisellä ruuantuotannolla, valmistuksella ja ruokakulttuurilla on? Mitä ainutlaatuisuuksia Päijät-Hämeestä löytyy? Tällaisia ovat ainakin maailman puhtain vesi ja vahva viljaklusteri, mutta mitä kaikkea muuta Salpausselän harjun kupeessa voisi ruoan ympärillä tehdä.

Toisena isona teemana paneelissa on Lahden ympäristöpääkaupunkivuosi eli ruoantuotannon vaikutukset ilmastoon, vesistöihin ja monimuotoisuuteen. Mitä kaikkea se tarkoittaa ja miten maanviljely voi olla ratkaisemassa näitä isoja globaaleja kysymyksiä.

Panelistit:
Keittömestari Henri Alén
Baltic Sea Action Groupin sisältöjohtaja Laura Höijer
Valtioneuvoston Yhteisen ruokapöydän puheenjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen
MTK Hämeen toiminnanjohtaja Päivi Rönni
Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen

Suunnittelu, juonto ja lisätietoja: Jarkko Lehtopelto, 050 553 9921, jarkko.lehtopelto@halffull.fi

Paneelikeskustelu on osa Uudistavan viljelyn e-opiston Lahden ympäristöpääkaupungin projektia. https://www.uudistavaviljely.fi/
Keskustelu järjestetään yhteistyössä Nastolan kesänäyttelyn kanssa.

Artikkelikuva: Anna Miettinen