Svante Gullichsen

Home / Svante Gullichsen

Svante Gullichsen (s. 1994)

Svante Gullichsen on syntynyt Turussa ja asunut siellä 21-vuotiaaksi. Nykyään hän asuu Helsingissä. Hän on koulutukseltaan ylioppilas ja taiteilijana itseoppinut. Luontoretki-näyttelyn lisäksi hänen valokuviaan on tänä vuonna esillä Helsinki Photo Festivalissa. Alkuvuodesta hänen töitään oli esillä Hanging on -näyttelyssä Valokuvakeskus Nykyajassa Tampereella ja Shadow in Light -ryhmänäyttelyssä Galleria Kookoksessa Helsingissä. Hän on myös osallistunut muihin ryhmänäyttelyihin mm. Amos Andersonin taidemuseossa Helsingissä ja Jyväskylän taidemuseossa. Vuonna 2020 Gullichsen ja Elina Brotherus esiintyivät yhdessä luentotilaisuudessa Kansallismuseossa. Hän on saanut myös kunniamainintoja suomalaisissa näyttelyissä ja voittanut parhaan kuvan palkinnon Helsinki Photo Festivalissa vuonna 2019.

Gullichsen haluaa taiteellaan välittää eteenpäin käsitystään ihmismielestä ja sen haasteista. Taiteen tekeminen on hänelle henkireikä: maailma, jossa pystyy jakamaan avoimesti omia murheitaan ja ajatuksiaan. Hän kykenee taiteellaan puhumaan aiheista, joista muuten ei haluaisi ääneen puhua. Gullichsenin teokset ovat valokuvia, suurin osa on omakuvia. Hän kuvaa itseään usein mallina, sillä kuvaamalla omaa kehoaan on helpointa välittää juuri omaa tarinaansa. Hän kertoo juuri nyt saavansa motivaatiota siitä, että häneltä odotetaan uusia töitä. Deadlinet saavat toimimaan.

Gullichsen kuvaa ihmismielen haasteita yleensä luonnon kautta. Ihmiskeho luonnon keskellä näyttää samaan aikaan hyvin luonnolliselta mutta samalla hyvin oudolta: pehmeää ihoa ja kovaa kalliota. Hän pitää siihen liittyvästä ristiriidasta ja koettaakin kuvissaan löytää täydellistä harmoniaa ihmisen ja raa’an luonnon välille. Suomalainen saaristoluonto on hänelle loputtoman inspiraation lähde, ja suurin osa hänen töistään on luotu Porvoon saaristossa.