Taiteilijaesittelyt alkoivat toukokuussa

Home / Artikkelit / Taiteilijaesittelyt alkoivat toukokuussa

Näyttelyn kaikki 24 taiteilijaa esitellään touko-kesäkuun aikana.

Artikkelikuvassa Anni Kinnusen teos Still feel

Tässä muutama poiminta tulevasta:

Elina Brotherus on valokuvaaja, jonka kuvat ovat tunnistettavia. Hän käyttää itseään kuviensa mallina. Hän on kuvissaan käsitellyt mm. kieltä, maisemaa ja katseen kohteena olemista. Usein kuvat ovat hyvin kauniita, mutta välillä ne myös provosoivat.
Emma Ainala tunnetaan omaleimaisista maalauksista, joissa hän yhdistää rokokoon tyyli-ihanteita ja pop-taiteen aiheita nykyhetken kuvatulvaan. Nopeasti tunnettavuutta saavuttanut tekijä on herättänyt laajaa kiinnostusta taidepiireissä. Hänen maalaustensa kuvasto on ensisilmäyksellä söpöä, mutta pidempi tarkastelu paljastaa kuviin kätketyn ahdistuksen.
Kansainvälisestikin tunnettu graffititaiteilija EGS työskentelee anonyymisti. Hän teki Ateneumin taidemuseon ulkoseinälle keväällä 2017 banderollin Europe`s Greatest Shame #11 ja sama banderolli oli esillä viime kesänä Mäntän kuvataideviikolla. EGSin teoksia nähtiin keväällä 2018 laajassa Taidehallin yksityisnäyttelyssä. EGSin tuotannossa näkyy vahva humanitäärinen eetos. Hän on tuonut muuttoliikkeen ja pakolaisuuden teemat näkyvästi kartalle.
Henrik Härkönen tekee tilallisia teoksia veistäen ne suoraan rakenteisiin.
Arto Kettunen on ilmaisultaan realistinen ja hän maalaa nuorten aikuisten arkea suuressa koossa. Kirsimaria Törönen tuli tunnetuksi Mäntyharjun purkutalonäyttelyssä. Kuvakirjaan hän tulee tekemään kokonaisvaltaisen esteettisen installaation vanhaan toimistotilaan.