Taiteilijat

Home / Taiteilijat

 

TAITEILIJAT OVAT:
Emma Ainala, Elina Brotherus, Pira Cousin, EGS, Sami Funke, Kalle Hamm, Mikko Heino, Einari Hyvönen, Henrik Härkönen, Arto Kettunen, Anni Kinnunen, Laura Kärki, Janne Laine, Pirita Lautala, Vappu Rossi, Pasi Soukkala, Anna Pekkala , Aleksiina Salmi, Kirsimaria E.Törönen, Meri Westlin

Elina Brotherus
Elina Brotheruksen valokuvat ovat tunnistettavia. Hän käyttää itseään kuviensa mallina, kietoo käsitteellisyyden visuaalisuuteen tyylikkäästi eikä unohda, että melankoliaa kannattaa ryydittää lempeällä ironialla. Hän on kuvissaan käsitellyt muun muassa kieltä, maisemaa ja katseen kohteena olemista. Usein kuvat ovat hyvin kauniita, mutta välillä ne myös provosoivat.

 

Elina Brotherus

Henrik Härkönen
Henrik Härkönen tekee tilallisia teoksia veistäen ne suoraan rakenteisiin. Teokset perustuvat geometrisiin perusmuotoihin ja voimakkaisiin väreihin. Ne synnyttävät usein optisia harhoja. Teosten mittakaava mukailee kehon ulottuvuuksia. Näyttelyssä hän tulee muokkaamaan vanhan kunnantalon rakenteita mieleen painuvalla tavalla.

 

 

Arto Kettunen
Arto Kettusen ilmaisu on realistista ja hän työskentelee suuressa koossa. Kettunen maalaa nuorten aikuisten arkea ja vaikutelma on dokumentaarinen. Hän nostaa ihmiset maalaustensa etualalle. Tila, johon mallit sijoittuvat ei kuitenkaan jää yhdentekeväksi. Siihen sisältyy sekä sisällöllisiä että esteettisiä merkityksiä. Näyttelyssä hänen suuret maalauksensa tulevat lähelle katsojaa, luoden tilaan uusia kaksiulotteisia huoneita.

Kirsimaria Törönen
Kirsimaria Törönen jäi ihmisten mieleen Mäntyharjun pukutalonäyttelyssä, missä hän oli tehnyt koko kerrostalohuoneiston kokoisen piirustusinstallaation. Kuvakirja kunnantalolla -näyttelyssä hän tulee tekemään kokonaisvaltaisen esteettisen installaation vanhan toimistotilaan.