Tapahtumat

Home / Tapahtumat

Nastolan Taidekesän tapahtumat:

3.6. ja 4.6. klo 13-17 Taidemetsä-työpajat koululaisille. Kuvanveistäjä Anna Pekkala ohjaa taidetyöpajoja klo 13 ja 15. Ilmoittautuminen tarvitaan, info@nastolankesanayttely.fi. Ilmaistapahtuma.

8.6. klo 10.40 ja 12 Avoin Kuvakirja. Kuraattori Veikko Halmetoja esittelee taiteilijoita työssään ja näyttelyä rakentamassa osana Avoimet Kylät -tapahtumaa
11.6. klo 16 Kuvakirja kunnantalolla yleisöesittely, kuraattori Veikko Halmetoja. Tilaisuus on kaikille avoin.
11.6. klo 17 Artist Talk  “Taide tilassa – tilan merkitys kuvataiteessa”. Keskustelun vetää näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja ja keskustelemassa näyttelyn taiteilijat Elina Brotherus, Henrik Härkönen ja Vappu Rossi.

13.6. klo 19 Litku Klemetin ulkoilmakonsertti. Artisti Litku Klemetti on kuhmolainen sittemmin Jyväskylään muuttanut filosofian maisteri, lauluntekijä ja Suomen tämän hetken suurin indierocktähti. Vapaan pääsy.

15.-16.6. klo 11-17 Väristyksiä Sarjakuvafestari. Näyttävä ja runsas katsaus sarjakuvan tähän päivään ja kävijälle nautinnollinen viikonloppu poikkitaiteellisessa ilmaistapahtumassa. Myyntinäyttelyssä tekijät esittelevät julkaisujaan, lisäksi esitelmiä, keskusteluja, työpajoja ja rentoa oheisohjelmaa. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.

15.6. klo 12  “Suomalainen sarjakuva yhteiskunnan muutoksen esittäjänä”. Keskustelemassa, väittelemässä ja ilakoimassa sarjakuvaseuran pj. Reetta Laitinen, sarjakuvataiteilija Pertti Jarla sekä toimittaja, kirjailija Markku Koski.

16.6. klo 12-14 Satumaan Soturit sarjakuvatyöpaja lapsille. Luodaan oma satumaa ja hahmo Karoliina Kallion Sotureiden tyyliin. Työpaja on ilmainen.
16.6. klo 13-15 Late ja kumppanit – Paras ystävä.Tule pohtimaan ystävyyttä ja samalla piirtämään sarjakuvaa: strippejä, 8sivuisia pienlehtiä tai yksittäisiä kuvia. Kaisa Åstrand ja Nina Lappalainen ohjaavat. Työpaja on ilmainen.
16.6. klo 14-16 Näin piirrät päähuivin – Maryam Abuzaid-Ryu. Pajalla piirretään ja saadaan oiva tilaisuus tutustua muslimien huivikulttuuriin pintaa syvemmältä. Mitä huivi kertoo tai on kertomatta sen kantajasta? Työpaja on ilmainen.
16.6. klo 15-17 Jarkko Räihä Sarjakuvapiirtäjä. Tule piirtämään sarjakuvaa; suunnittele hahmo ja piirrä strippisarjis.Työpaja on ilmainen.

16.6. klo 14-15.30 Trio-Mikkola-Lampenius-Kivilaakso Nastolan kirkossa. Yhteistyössä Iitin Musiikkijuhlien kanssa klassisen musiikin kirkkokonsertti. Ohjelmistossa mm. Chopin, Tšaikovski, de Sarasate (liput 27€)

30.6. klo 14 Taidekahviossa Hyvän mielen jazzit/ Brass Jazz Quartet, letkeää jazzia ja swingiä.
7.7. klo 14 Taidekahviossa Kesän säveliä pianolla. Tutustu näyttelyyn Timo Mäkelän pianomusiikin säestyksellä

14.7.klo 14 Taidekahviossa Sävelmuistojen konsertti. Menneitten vuosikymmenten ikivihreitä esittää Heidi Sihvonen, sopraano, Timo Mäkelä, piano.

14.7. klo 14 Taidekahviossa historiakatsaus Arkkitehti Matti Oijala: “Nastolan vanhat paikannimet kertovat”

21.7. klo 14 Taidekahviossa Rock’n ‘rhythm’n’blues’n’jazz-Nastolan pojat unplugged. Tässä rock-konsertissa et tarvitse korvatulppia! Marko Antila, laulu, akustinen kitara, Timo Mäkelä, piano ja Harri Varis, akustinen bassokitara.

28.7. klo 14 Taidekahvbiossa Leppoisaa sunnuntaita Timo Mäkelän pianomusiikia

28.7. klo 14 ja 15 Arkkitehti Erkki Aarti kertoo “Rakennetun ympäristön historiasta Nastolan kirkonseudulla”.

8.8. klo 17  “Tyhjenevät tilat ja niiden uusi elämä” -dialoginen paneeli. Keskustelemassa kaupunginjohtaja Pekka Timonen, hallituksen pj. Jorma Ollila, tj. ja rock-ikoni Sipe Santapukki, Arkkitehtiliitto SAFAn pj. Henna Helander ja nastolalaislähtöinen arkkitehti Erkko Aarti. Keskustelun vetää yrittäjä ja konsultti, nastolalaistaustainen Jarkko Lehtopelto.

8.8. klo 18 Kesäillan soitto – Finn-Kanteleet kvartetin konsertti. Kesäistä klassista musiikkia kanteleilla. Esiintyjät ovat Johanna Aho-Salakka, Taru-Maaria Kuparinen-Säilä, Iida-Maria Kuronen ja Roni Tuomivirta. Vapaa pääsy.

11.8. klo 14 – 16 Sunnuntain swingit ja bossat – Päivi and the Moonstones

18.8. klo 14 Taidekahvilassa Jäähyväiset kesälle – jäähyväiset Kuvakirjalle, Juliana Pöyry, viulu.

Katso tästä tapahtumaesite Nastolan taidekesä

Yhteistyö Iitin Musiikkijuhlien kanssa:

Kirkkokonsertti sunnuntaina 16.6. klo 14 Nastolan kirkossa, esiintyjinä “Trio-Mikkola-Lampenius-Kivilaakso”. Katso myös muu ohjelmisto http://iittifestival.fi/

AURINKO YLHÄÄLLÄ – AJATUKSET KORKEALLA -näyttely Iitin kirkonkylän kesäkahvilassa 4.-17.6.2019. Taiteilijoina Jenni Niskala ja Eeva-Sofia Rauramo.