Tietoja taiteilijoista

Home / Tietoja taiteilijoista

Taiteilijaesittelyt täydentyvät heti, kun taiteilijoilta saadaan lisää tietoja.

Tässä tämänhetkinen esittely:

Soile Jääskeläinen

Soile Jääskeläinen on tamperelainen kuvataiteilija, joka on viime aikoina keskittynyt piirtämiseen. Hänen viivansa ammentuu luonnon muodoista, eikä kaihda dekoraatiota.

Henri Tuominen

Henri Tuominen on turkulainen kuvataiteilija, jonka ekspressiivisissä maalauksissa maisemaan kietoutuu tarina, jossa luonto ja myytit kohtaavat.

Svante Gullichsen

Svante Gullichsen on helsinkiläinen valokuvaaja, joka käsittelee ihmisen ja maiseman suhdetta performatiivisissa valokuvissa, joissa on itse usein mallina.

Iiu Susiraja

Iiu Susiraja on kuvataiteilija, joka esiintyy itse performatiivisissa valokuva- ja videoteoksissaan. Teokset kyseenalaistavat perinteisiä ulkonäkö- ja sukupuoliodotuksia, mutta tekevät sen usein absurdin huumorin keinoin. Susiraja on tällä hetkellä yksi kansainvälisimmistä, suomalaisista kuvataiteilijoista. Suomessa hänen teoksensa muistetaan erityisesti Kiasman isosta yksityisnäyttelystä.

Samppa Törmälehto

Samppa Törmälehto on kuvataiteilija, jonka pääasiallinen väline on maalaus. Häntä on luonnehdittu tinkimättömäksi ja virtuoosimaiseksi maalariksi. Törmälehdon teoksissa esittävät aiheet limittyvät usein osin abstraktiin ilmaisuun. Törmälehdon teoksia kuuluu mm. Sara Hildénin taidemuseoon, Suomen Valtion sekä Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiöiden kokoelmiin.

Terhi Heino

Terhi Heino on kuvataiteilija, joka käyttää teoksissaan luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. Hänet tunnetaan erityisesti veistoksesta, jonka hän teki käytetyistä teepusseista sekä pienistä kalanevistä kootusta paidasta, joka kuuluu Seppo Fräntin Kiasmalle lahjoittamaan kokoelmaan. Heinon teoksia kuuluu myös mm. Wihurin sekä Saastamoisen kokoelmiin.