Vanha kunnantalo

Home / Vanha kunnantalo

Videoita vanhalla kunnantalolla

Taarastin näyttelyä täydentävät Vanhan kunnantalon tiloissa 3.- 8.7. esitettävät videoteokset, jotka kommentoivat itsenäisinä teoksina nykypäivää ja elämää omilla erilaisilla tulokulmillaan. Taiteilijat ovat Berliinin Nationalgallerien palkinnolla vuonna 2017 palkittu Agnieszka Polska ja helsinkiläinen visuaalinen taiteilija Noora Geagea.

Agnieszka Polskan animoitu video on nimeltään What the Sun Has  Seen – Mitä aurinko on nähnyt. Sen kuvat, kieli ja ääni tuntuvat tutuilta ja turvallisilta tai oudoilta ja huolestuneilta, mutta kokonaisuutena ne muodostavat huolellisesti rakennetun sarjan tiedostamattomia ärsykkeitä.

Runollinen kuvien virta tuntuu ensin herättävän henkilökohtaisen alitajunnan, mutta toiminnot kuten nykyhetken arvoituksellinen tarkastelu, herättävät enemmän mielikuvia kollektiivisesta alitajunnasta kuin Internet.

Noora Geagean teos STRUGGLE: untitled V (2017) on osa laajempaa videosarjaa, joka kommentoi nykyihmisen kohtaamia elämän paradokseja ja pyrkimystä selviytyä niistä. Videoteokset on tehty yhteistyössä näyttelijä Niko Saarelan kanssa. Videoissa mies kamppailee itsensä ja ympäristönsä kanssa mm. liikkuen eteenpäin aaltojen paiskautuessa mieheen, vetäen painavaa matkalaukkua keskellä metsää ja kuten tässä Taarastin näyttelyssä esillä olevassa videossa,  soutaen jäisellä joella. Videot ovat itsenäisiä teoksia, mutta yhdessä esitettyinä ne muodostavat monitahoisen muotokuvan tämän päivän modernista miehestä.

STRUGGLE muistuttaa meitä että olemme kaikki matkalla ja ikuisessa muutoksessa.