Väristyksiä

Home / Väristyksiä

Myyjien pöytävaraukset ja tiedustelut maisa.stauffer@phnet.fi

 


KAIKKI SARJAKUVISTA KIINNOSTUNEET HUOMIO !

Nyt Nastolan vanha kunnantalo kutsuu tekijöitä ja lukijoita 15-16.6.2019 klo 11-17

 

VÄRISTYKSIÄ-festivaali tulee tänä vuonna esiin sarjakuva teemalla ja tapahtuman suojelijana on Nastolan Uudestakylästä kotoisin oleva Fingerpori-sarjakuvastaan tunnettu Pertti Jarla.

Toiveenamme on saada näyttävä ja runsas katsaus sarjakuvan tähän päivään ja kävijälle nautinnollinen viikonloppu poikkitaiteellisessa tapahtumassa. Myyntinäyttelyssä tekijät esittelevät julkaisujaan, ja luvassa on myös useita esitelmiä, keskusteluja, työpajoja ja rentoa oheisohjelmaa. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja on maksuton.

Myyjien pöytävaraukset ja tiedustelut maisa.stauffer@phnet.fi

“Katselin tuota Väristyksiä-festivaalin ohjelmaa. Nastolassa on kesällä paljon kovempi meininki kuin nuoruudesta muistin.” Terveisin Pertti Jarla

 

PANEELIKESKUSTELU lauantaina 15.6.2019 klo 12 alkaen

“Suomalainen sarjakuva yhteiskunnan muutoksen esittäjänä”. näin kiteyttää Täysi Käsi Oy:n kustannustoimittaja Vesa Kataisto keskustelun teeman. Hän toimii myös paneelin vetäjänä.
Mielenkiintoisesta ja moniulotteisesta aiheesta saapuvat keskustelemaan, väittelemään ja ilakoimaan Suomen sarjakuvaseuran pj. Reetta Laitinen, Lahden kaupungin tiedotusjohtaja Heini Moisio, sarjakuvataiteilija Pertti Jarla sekä toimittaja, kirjailija Markku Koski.

Paikkana Nastolan vanhan kunnantalon valtuustosali.
Tervetuloa !

 

SARJAKUVATYÖPAJAT sunnuntaina 16.6.2019 klo 12 alkaen

Työpajat sopivat kaikenikäisille kuitenkin ensimmäinen työpaja kohdennettu erityisesti lapsille. Osallistuminen työpajaan on maksutonta ja myös piirustustarvikkeet saa paikan päältä veloituksetta. Pajoille pääsee mukaan saapumisjärjestyksessä n.15 piirtäjää kuhunkin.

Su 16.6.2019 jokaiselle työpajalle on varattu aikaa kaksi tuntia.

Klo 12:00 Karoliina Kallio – Satumaan Soturit
“Olen piirtänyt aina, koko ikäni. Harjoitellut uusia tyylejä lapsesta asti. Satumaan soturit loin noin viisi vuotta sitten”. “Ajatukseni on, että pajassa kokeillaan luoda oma satumaa ja sinne hahmo minun Sotureitteni tyyliin”.

Klo 13:00 Late ja kumppanit – Paras ystävä.
“Ystävää aina tarvitaan! Eri tilanteissa ehkä eri ystävää: välillä läheisempää, toisinaan kaukaisempaa, ehkä eläintä tai vaikka työvälinettä. Tule pohtimaan ystävyyttä ja samalla piirtämään sarjakuvaa: strippejä, 8-sivuisia pienlehtiä tai yksittäisiä kuvia. Ihan kuten haluat”. Kaisa Åstrand ja Nina Lappalainen ohjaavat.

Klo 14:00 Maryam Abuzaid-Ryu – Näin piirrät päähuivin
Pajalla piirretään ja saadaan oiva tilaisuus tutustua muslimien huivikulttuuriin pintaa syvemmältä. Mitä huivi kertoo tai on kertomatta sen kantajasta.

Klo 15:00 Jarkko Räihä Sarjakuvapiirtäjä
“Piirrän kaiken käsin niin pitkälle kuin mahdollista, mutta viimeistelen koneella kun lisään värit ja teen mahdolliset korjaukset”.

Toukokuun puolivälissä ilmestyy myös linkit suoraan vetäjien fb sivuille.

Tervetuloa!